Utvecklingsinspiration för dig som arbetar i förskolan

NYHET! Språkrika lärmiljöer för förskolans yngsta

Förskollärarna Emilia Larsson Samoladas och Moa Bäversten från Västerås brinner för barns språkutveckling i allmänhet och för de yngsta i synnerhet. I nya boken Språkrika lärmiljöer för förskolans yngsta så delar de generöst med sig av sina uppfinningsrika idéer. De har fått Skapande Pedagogiks stipendium Förskolans språkmiljö för sitt arbetssätt, väl grundat i teori och forskning. 

"Författarna bjuder på många konkreta och inspirerande exempel på språkrika miljöer. Boken hjälper dig att förstå din roll som språklig förebild och ger dig många redskap hur du kan utveckla språkstimulerande samspelssituationer med barnen. Jag rekommenderar varmt alla inom förskolan att läsa Språkrika lärmiljöer. Boken är lättläst, konkret och väl förankrad i teorin." 
Pernilla Unevik

Pedagogisk miljö i tanke och handling

Håll utkik - snart kommer nya Pedagogisk miljö i tanke och handling

Den efterlängtade reviderade versionen av Pedagogisk miljö i tanke och handling är snart här. Samtliga kapitel har setts över med tanke på aktuella styrdokument och ny forskning. Fyra kapitel är helt nyskrivna. En antologi med 16 forskare och förskollärare med Linda Linder som redaktör.

Gör din förhandsbeställning nu här>>

Den röda tråden

Lena Edlund lyfter fram den röda tråden

Förskolan ska stå för kontinuitet och progression i barns utveckling. Det står i läroplanen – men hur gör man rent konkret?

Lena Edlund har 30 års erfarenhet av arbete i förskolan och är författare till bland annat De yngsta barnen och läroplanen. I den här antologin samlar hon elva förskollärare och forskare, som alla bidrar med sina erfarenheter om hur förskolan kan bidra till progression i lärandet och till en bra start för alla barns utbildning.

Läs mer och köp Den röda tråden – om progression och likvärdighet i förskolan här>>

Katinka Vikingsen

Färgstarkt om rummen och materialen

Katinka Vikingsens bok Rum för lärande kom ut i augusti 2020 och blev en omedelbar succé. Här delar hon generöst med sig av sina kunskaper och erfarenheter som förskollärare, pedagogista och förskoleutvecklare. Vi på förlaget får ofta höra om förskolor och arbetslag som fått inspiration och skaparlust av denna glädjefyllda bok.

Den viktiga leken

Fyndläge!
I boken Lekfullt samspel lyfter Kari Pape fram pedagogernas ansvar för att prioritera leken. Hon betonar också hur viktigt det är att pedagogerna är delaktiga i barnens lek, som ett stöd för dem som inte riktigt är med i gemenskapen. Hur gör ni er ”lekbara” på er förskola?

Boken säljs nu för endast 100 kronor per styck. Läs mer om våra erbjudanden här!