Köp- och leveransvillkor

Fakta och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel och för slutförsäljning. Vi förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Det här gäller när du köper böcker av oss

Kunduppgifter

När du genomför en beställning innebär detta att du samtycker till att vi registrerar ditt namn och personnummer alternativt organisationsnummer i vårt kundregister. Lärarförlaget lämnar inte ut några kunduppgifter till andra än de partners vi har för att genomföra betalningsbevakningen. Du har rätt att ta del av vilka uppgifter vi har om dig och att få dem raderade om du så önskar. Kontakta oss på info@lararforlaget.se.

Lärarförlaget samarbetar med Förlagssystem AB beträffande lagerhållning, distribution och fakturering.

Priser

Priserna gäller vid köp på lararforlaget.se. Moms ingår med 6%.

Leverans och betalning

Det är Förlagssystem AB som distribuerar och fakturerar åt Lärarförlaget. Böckerna finns i lager i Falun.

Dina varor skickas normalt som 1:a klass brev direkt hem i brevlådan. Om leveransen är skrymmande lämnas den på Postens serviceställe och du får en avi i brevlådan så att du kan hämta ut paketet. Företag får skrymmande leveranser distribuerade med Postens företagspaket.

Leverans inom 5 – 7 arbetsdagar. Behöver du snabbare leverans, kontakta Lärarförlaget på order@lararforlaget.se eller telefon 073-081 33 35.

De beställda varorna levereras tillsammans med faktura, om du inte angivit annan fakturaadress. Ingen fakturaavgift tillkommer.

Betalning sker via bankgiro 5918-4416, står angivet på fakturan. Betalningstiden är 30 dagar. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta.

Porto

Porto tillkommer med Postens avgifter beroende på leveransens vikt.

Ångerrätt

Som kund hos Lärarförlaget har du rätt att ångra ett köp. Du måste då, inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, kontakta Förlagssystem AB. Mejla order@forlagssystem.se eller ring 08-657 95 00 och uppge ordernummer, fakturanummer och vilken bok eller böcker det gäller. Skicka inget utan att först ha varit i kontakt med Förlagssystem AB – du behöver aktuell returadress. En förutsättning för att returen ska godkännas är att böckerna är oanvända och inte är skadade. Du får själv stå för returportot.

Använd originalförpackningen och bifoga fakturan eller kopia av fakturan. Ange orsak till returen på fakturans baksida.

Vi återbetalar eller makulerar värdet för varan så snart den har kommit in i retur till Förlagssystem AB. Eventuell fraktavgift (som är noterad på samma faktura som den vara som returneras) återbetalas inte.

Fel i vara eller leverans

Skulle du få en defekt eller felaktig vara ber vi dig kontakta Förlagssystem AB. Mejla reklamationer@forlagssystem.se eller ring 08-657 95 00. Förlagssystem AB tar emot felanmälan och kommer att skicka dig en retursedel så att du kan skicka tillbaka boken utan kostnad. Returnera varan i det skick du fick den, tillsammans med en skade- eller felanmälan, så får du en felfri vara.

Outlösta paket

Om ett paket inte hämtas ut, eller om vi får ett paket i retur på grund av att du angivit en felaktig adress debiteras du frakt- och omkostnader.

Kundservice

Allmänna frågor om våra böcker, kontakta Lärarförlaget på info@lararforlaget.se,
tel: 073-081 33 35.