⭐⭐⭐⭐⭐

Blir du Årets Lärarförfattare 2024?

I höst utser vi återigen Årets Lärarförfattare. Lämna ditt bidrag mellan 4 april och 4 augusti. Skriv ett provkapitel och ta chansen att vinna ett stipendium om 75 000 kr, coachning i ditt bokskrivande och ett bokkontrakt. 

Nytt för i år är att vi utser två pristagare: en från skola och en från förskola. Läs mer om Årets Lärarförfattare här>>

Den anpassade grundskolan av Denice Sverla

Den anpassade grundskolan av Denice Sverla

" Lättläst med vetenskaplig förankring och förankrad i läroplanen."

Vi har en skolform som bytt namn, men det saknar betydelse om vi inte samtidigt ändrar praktiken och synen på elevgruppen i ett samhällsperspektiv, så skriver Denice Sverla i sin storsäljande bok om den anpassade grundskolan.

Vad menar hon med det? Jo, för att lyckas förändra attityder och få lärandet att lyfta i skolformen så behöver vi ha en syn på att alla elever kan vara en tillgång, en resurs i sitt klassrum. Det är är en mycket uppskattad bok så utmanar sina läsare på ett positivt sätt. 

⭐⭐⭐⭐⭐ Betyg: 5 - Briljant!

Läs mer här och beställ ditt exemplar av Den anpassade grundskolan - när elevsynen lyfter lärandet>>

Språkutveckling på gång! av Ann Nordberg

Språkutveckling på gång! av Ann Nordberg

Forskningsbaserat och lättläst om språkutveckling

Barnspråksforskaren Ann Nordberg som är verksam på Göteborgs universitet, är aktuell med en ny viktig, kortfattad och lättläst bok som är skriven för att ge dina språkliga möten med barn ännu mer kraft och energi. Boken visar enkla och tydliga arbetssätt som vi utifrån forskning vet fungerar språkutvecklande. 

Boken vänder sig till dig som arbetar med barn i åldern 0-9 år.

Läs mer om Språkutveckling på gång! Möten som får barns språk att växa.>>

Det digiloga klassrummet av Helen Larsson

Det digiloga klassrummet av Helen Larsson

Inspirerande undervisning i den anpassade grundskolan

Helen Larsson, välkänd från instagramkontot Mitt digiloga klassrum, har givit ut sin första bok om det digiloga lärandet. Ett sätt att undervisa som ger alla elever möjligheten att få vara sitt unika jag.

Helen är lärare i den anpassade grundskolan och blev andrapristagare i Guldäpplet 021 och hennes bok heter Det digiloga klassrummet. En riktigt spännande nyhet med nya inspirerande tankar om hur du kombinerar det analoga och digitala lärandet på ett sätt som ger mervärde för eleverna.

Läs mer ...

Riskfylld lek och undervisning av Suzanne Axelsson

Riskfylld lek och undervisning av Suzanne Axelsson

Är den riskfyllda leken nödvändig för vår utveckling?

Missa inte en av 2023 års mest spännande nyheter om lärande lek. En bok som dessutom fått högsta betyg av BTJ, dvs 5 - Briljant!

Vi har inte sällan både känslor och värderingar kring det här med risker. Men barn och elever behöver testa sina förmågor för att förstå vad de kan och vad de behöver lära sig och öva på. Att ta en risk kan vara att utvecklas.

I boken utforskar Suzanne Axelsson lek, risk och undervisning utifrån olika perspektiv. Hon presenterar vad forskningen säger om riskfylld lek och hur leken ser ut i olika kulturer och länder. Läs mer och köp boken här >>