Utvecklingsinspiration för dig som arbetar i förskolan

Lena Edlund lyfter fram den röda tråden

Förskolan ska stå för kontinuitet och progression i barns utveckling. Det står i läroplanen – men hur gör man rent konkret?

Lena Edlund har 30 års erfarenhet av arbete i förskolan och är författare till bland annat De yngsta barnen och läroplanen. I den här antologin samlar hon elva förskollärare och forskare, som alla bidrar med sina erfarenheter om hur förskolan kan bidra till progression i lärandet och till en bra start för alla barns utbildning.

Den röda tråden – om progression och likvärdighet i förskolan släpps i mitten av juni. Förhandsboka ditt exemplar här!

Katinka Vikingsen

Färgstarkt om rummen och materialen

Katinka Vikingsens bok Rum för lärande kom ut i augusti 2020 och blev en omedelbar succé. Här delar hon generöst med sig av sina kunskaper och erfarenheter som förskollärare, pedagogista och förskoleutvecklare. Vi på förlaget får ofta höra om förskolor och arbetslag som fått inspiration och skaparlust av denna glädjefyllda bok.

Den viktiga leken

Fyndläge!
I boken Lekfullt samspel lyfter Kari Pape fram pedagogernas ansvar för att prioritera leken. Hon betonar också hur viktigt det är att pedagogerna är delaktiga i barnens lek, som ett stöd för dem som inte riktigt är med i gemenskapen. Hur gör ni er ”lekbara” på er förskola?

Boken säljs nu för endast 100 kronor per styck. Läs mer om våra erbjudanden här!