Utvecklingsinspiration för lärare och rektorer
Undervisningsstrategier

Konferenstips till våra läsare: Undervisningsstrategier 2021

När vi tänker efter så har vi nog alla mött en lärare som betytt extra mycket. Någon som såg och bekräftade just mig. Som lyssnade och stöttade. Som hjälpte mig fram till kunskap men också vägledde mig i konsten att leva. Dessa lärare har genom hårt arbete hittat nycklarna till att få ihop didaktisk kompetens med ledarskapskompetens och relationskompetens.

Utifrån forskning och beprövad erfarenhet vill den här konferensen visa hur det går till. Kända forskare och prisbelönta lärare föreläser om hur en strukturerad och varierad undervisning stöttar, motiverar och utvecklar elevens lärande.

Ta chansen att inspireras av välkända profiler som Åsa Hirsch, Martin Karlberg, Simon Hjort, med flera.
Läs mer om konferensen Undervisningsstrategier - – från forskning till framgångsrik undervisning här>>

Bästa och roligaste guiden för nya lärare!

Läraryrket är knäppt och oförutsägbart – och världens bästa! Det tycker Maria Wiman, som nu delar med sig av sina erfarenheter i boken Första tiden som lärare – min guide för en trygg start. Hon bjussar på såväl egna tabbar som riktiga lyckokast, handfasta lektionsplaneringar och råd om hur man skapar goda relationer till både elever och föräldrar. Marias bästa tips? Var snäll mot dig själv! Tro inte att du ska behärska allt genast. Våga ha kul på jobbet!

Alex var pojken med ”extra allt”

”Det känns orättvist att några av oss lever utan NPF-diagnoser när andra behöver tampas med en omvärld som inte förstår hur avigt livet med NPF är. Har fått en snudd på unik inblick i hur detta kan vara efter att ha läst Alexander Skyttes fina bok Pojken med extra allt. En bok som jag tycker att varenda skola borde ha och tvinga all skolpersonal att läsa.”

Så skriver Liselott Lindström om boken som vi alla berörs av.

Se en intervju med Alexander Skytte här