NYHET: Det meningsfulla klassrummet

Maria Wiman

"Vi kan konstatera att det är ganska eländigt just nu med psykisk ohälsa, klimatångest, stress osv. Men det här är ingen deppig bok. Tvärtom! Den handlar om hopp, mod, driv, handlingskraft och hur vi med små medel kan hjälpa våra elever att finna skolan viktig här och nu.

En bok rik på knyx och tricks för att knåda in meningsfullhet och relevans i våra elevers vardag.""

Maria Wiman

KOMMER PRECIS FÖRE JUL, ca 21 december
Förhandsbokas nu för att starta 2024 på bästa sätt!

OBS! Längst ner till höger på sidan finns ett presentkort att ladda ner.

Lärarförlagets pris: 295 kr

Hur kan vi i skolan jobba in en känsla av sammanhang hos eleverna så att de känner att skolan är meningsfull här och nu?

I en värld där allt ska mätas och i en tid av klimatförändringar och oroligheter är det kanske viktigare än någonsin att skolan ska kännas begriplig, hanterbar och meningsfull. Men hur åstadkommer vi detta? Hur får vi skoldagen att kännas relevant, hur skapar vi ett sammanhang där eleverna känner sig delaktiga och där skolan får mening här och nu? 

Detta är en bok om hur vi med små medel kan knåda in hanterbarhet, begriplighet och meningsfullhet i våra elevers vardag och i undervisningen. Det är en bok om motivation, om struktur och det varma ledarskapet. Men det är också en bok om hur du som lärare ska orka i ett yrke som alltid kräver mer av dig. Det är på tiden att vi gör svensk skola hållbar - både för elever och personal.  

  

 

Denna bok är skriven i någon slags kombination av mild tillförsikt, ursinnig frustration och osviklig övertygelse om att vi med små medel kan skapa faktisk förändring. I väntan på att våra beslutsfattare ska förstå vikten av att på riktigt satsa på våra barn måste vi som jobbar i skolan kratta där vi står. Vi måste helt enkelt jobba utifrån de förutsättningar vi har.

Kontaktpersoner

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Din bok har lagts till i varukorgen

Det gäller att få våra barn att förstå att kunskaperna de får i skolan faktiskt kommer till pass här och nu. Om kunskaperna vi levererar kan flätas samman med vardagen de lever i kommer känslan av meningsfullhet att öka.

Maria Wiman är lärare i svenska och SO men också krönikör och skoldebattör. 2019 utsågs hon till Sveriges bästa lärare. Har även prisats som Årets pedagog. 

Om boken Det meningsfulla klassrummet

Titel Det meningsfulla klassrummet
Författare Maria Wiman
Utgiven 2023
ISBN 9789188149893