Språkets alla möjligheter i förskolan

Marie Eriksson

Marie Eriksson är tillbaka som författare med en angelägen bok om språket – kommunikationens och lärandets motor. Hon skriver om hur förskolan kan fyllas med positiva språkliga sammanhang genom böcker och sagor men också med hjälp av lek, fantasi och olika estetiska och digitala uttryck. 

Boken är full av inspiration och exempel på hur situationer och miljöer kan locka till kommunikation och språkande. 

Säljstart i mars. Förhandsbokas nu!

Lärarförlagets pris: 285 kr

När vi möter barnen i lekens och fantasins värld, där de allt som oftast befinner sig, sker språkandet på barnens villkor och i ett sammanhang som är gränslöst och öppet för att allt kan hända.

Upptäck alla möjligheter att utveckla barnens språk i förskolan – i leken, i skogen, i hallen, vid högläsning, i dansen!

Språkets alla möjligheter i förskolan bjuder på massor av exempel på hur du kan arbeta med kommunikation och språk. Boken beskriver hur förskolan kan fyllas med positiva språkliga sammanhang genom böcker och sagor men också med hjälp av lek, fantasi och olika estetiska och digitala uttryck. Du får inspiration till undervisningen och hur situationer och miljöer med kittlande innehåll kan locka till kommunikation och språkande. 

Boken lyfter även olika sätt att arbeta med tillgänglighet och flerspråkighet i förskolan för att stötta alla barn att få uttrycka sig på sina egna sätt och få möta olika språk.

Exemplen i boken är hämtade från olika förskolor i Mölndal där språkarbetet löper som en röd tråd. Många av förskolorna i Mölndal är också litteraturprofilerade förskolor där barnen får bada i språk och alltid har en bok nära till hands.

Din bok har lagts till i varukorgen

För mig handlar kommunikation också mycket om lekfullhet, glädje och humor. Ett leende eller ett skratt är nästan omöjligt att inte spegla eller besvara på något sätt.

Marie Eriksson är verksamhetsutvecklare på skolförvaltningen i Mölndals stad med lång erfarenhet som förskollärare. Hon är också författare till flera uppskattade böcker utgivna på Lärarförlaget.

Om Språkets alla möjligheter i förskolan

Titel Språkets alla möjligheter i förskolan
Författare Marie Eriksson
Utgiven 2023
ISBN 9789188149800