Den röda tråden

Lena Edlund (redaktör)

Förskolan ska stå för kontinuitet och progression i barns utveckling. Det står i läroplanen – men hur gör man rent konkret?

Genom att ta del av varandras goda exempel kan vi lära oss av varandra för att närma oss en mer likvärdig förskola för alla barn. Det är min intention med den här boken. Jag hoppas att du som läsare ska få idéer och inspiration att själv ta itu med att utveckla den röda tråden i din förskola.
/Lena Edlund

 

Lärarförlagets pris: 315

Om progression och likvärdighet i förskolan

Hur skapar vi en röd tråd i undervisningen genom hela förskolan? Frågan handlar om det enskilda barnets utveckling över tid och om barns rättigheter till en likvärdig förskola. Den rör också pedagogernas samarbete och respekt för varandras arbete, kollegialt lärande, samverkan med familjerna, organisation och övergångar.

Bokens författare: elva förskollärare och forskare

I den här antologin samlar Lena Edlund elva förskollärare och forskare. Här delar de sina erfarenheter om hur förskolan kan bidra till progression i lärandet och till en bra start för alla barns utbildning.

Anna Lund, Anna Thoresson, Anne Rymoen, Annika Winald, Camilla Björklund, Erika Gudmundsson Olsson, Erika Kyrk Seger, Helena Ackesjö, Helena Olsson, Katarina Divander, Lena Edlund

Läs mer om bokens alla författare här>>

Vi i ledningen har sträckläst boken...

Vi i ledningen har sträckläst Den röda tråden och beställt fler till våra arbetslagsledare som en grund i deras uppdrag som drivande i förskolornas utveckling och systematiska kvalitetsarbete.

Sara Lindh
Tallåsens förskola och Råtorps förskola, Karlstads Kommun 

Din bok har lagts till i varukorgen

Frågan om kontinuitet i förskolan är ständigt aktuell

Lena Edlund har 30 års erfarenhet som förskollärare och förskolechef. Lena är författare till bland annat De yngsta barnen och läroplanen. 

Mer om Lena Edlund finns att läsa där Lärarförlagets författare presenteras!
Titel Den röda tråden
Författare Lena Edlund (red)
Utgiven 202021
ISBN 9789188149558

Fler böcker av Lena Edlund