Att vara ledare i förskolan - hållbarhet och självreflektion

Erika Kyrk Seger och Katinka Vikingsen

​Författarna Erika Kyrk Seger och Katinka Vikingsen har lång erfarenhet av förskoleutveckling och ledarskap. Båda har arbetat som mellanledare och chefer – nu har de skapat boken som de själva hade önskat sig i sin ledarskapsutveckling.

Notera att längst ner till höger på den här sidan kan du ladda ner ett smakprov på en av övningarna.

NYHET 2024

Lärarförlagets pris: 295 kr

Ofta har vi en felaktig föreställning om att vi alltid måste göra rätt, alltid lyckas i arbetet. I vår bransch vore det helt omöjligt att alltid lyckas, det finns alldeles för många faktorer som inte är möjliga att styra.

Hur kan vi växa i vårt ledarskap?

Självreflektion är ett av den moderna ledarens främsta redskap för att utveckla både sig själv och andra. Vad ska vi göra? Varför? och Hur gör vi? är frågor vi kontinuerligt behöver reflektera över för att utveckla en verksamhet i ständig rörelse. Men det är inte alltid självklart för oss hur vi skapar utrymme för det eller hur vi kan göra det på ett konstruktivt sätt.  

Därför är det här ingen vanlig ledarskapsbok. Den handlar om dig och ger dig olika verktyg som får dig att växa i ditt ledarskap. Boken ger dig möjlighet att tänka till och resonera om ditt ledarskap i relation till ett innehåll, utmanade frågor och den egna verksamheten. Du får följa med på en utvecklingsresa med målet att genom en ökad självkännedom utveckla ett starkt, tryggt och hållbart ledarskap.  

Den här boken är helt enkelt till för dig som har antagit den utmanande uppgiften att leda andra inom förskolan inte minst för dig som är ledare utan att vara chef.   

Författarna Erika Kyrk Seger och Katinka Vikingsen har lång erfarenhet av förskoleutveckling och ledarskap. Båda har arbetat som mellanledare och chefer. Nu har de skapat boken som de själva hade önskat sig i sin ledarskapsutveckling.  

Olika tillvägagångssätt passar olika situationer och sammanhang och olika ledare olika bra. Det viktiga är att vi själva gör oss medvetna om hur vi leder andra och varför.

Unna dig en kickstart för ett hållbart ledarskap!

Den 18 september bjuder vi in till kostnadsfritt webbinarium med Erika Kyrk Seger och Katinka Vikingsen, för att få veta mer om innehållet i deras bok och få en bild av hur deras reflektionsmodeller ser ut i praktiken.

Läs mer och anmäl dig här>>

Erika och Katinka på Förskolans rikskonferens i höst

Tillsammans med Sven Persson, Christian Eidevald, My Campbell tar Erika Kyrk Seger och Katinka Vikingsen plats på scenen under Förskolans rikskonferens i höst. Erika kommer att föreläsa under rubriken Det ständiga sökandet efter mer kunskap och Katinka under rubriken Med hjärta för uppdraget och yrkesrollen.

Ett mycket bra tillfälle att lyssna och inspireras av bokens författare.

Läs mer och anmäl dig här...

Så här tycker våra läsare om boken:

Fantastisk bok!

"Boken bidrar med många nya tankeställare kring en själv och det egna ledarskapet. För att vi ska vara hållbara, utvecklas och inte fastna i nostalgin behöver vi prioritera vår självreflektion. Är du ledare? Då rekommenderar jag starkt att du läser denna bok. Du kommer få till dig många nya tankar samt få en nyfikenhet och motivation till att börja prioritera din självreflektion."

Caroline Lindström, biträdande rektor i Tierp

Kontaktpersoner

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Din bok har lagts till i varukorgen

Det är viktigt att vårda dig själv när du använder dig själv som instrument.

Erika Kyrk Seger är utbildad lärare för tidigare åldrar och har en bakgrund inom såväl förskola som skola, men har valt att fokusera på förskolan som utbildningsarena där hon har en bred erfarenhet. Erika har arbetat både som förskollärare, verksamhetsutvecklare och med olika fortbildningsinsatser nationellt. 
Erika har tidigare varit redaktör och kapitelförfattare i bl a Digitalt meningsskapande

Katinka Vikingsen har lång bakgrund som ledare och chef och av att leda vuxnas lärande och utveckling. Idag arbetar hon med skolutveckling genom främst handledning och coaching. Hon stöttar skolledare, mellanledare och team inom det lokala förbättringsarbetet. Katinka är även författare till Rum för lärande.

Om Bokens titel

Titel Att vara ledare i förskolan - hållbarhet och självreflektion
Författare Erika Kyrk Seger och Katinka Vikingsen
Utgiven 2024
ISBN 9789188149725