Starta en bokcirkel
Sveriges främsta pedagoger ger dig nya lösningar - kompetensutvecklas med en bokcirkel!
Att starta en bokcirkel går både snabbt och lätt. Men som alltid så är en bra planering grunden till ett lyckat resultat, så vi har förberett såväl tips för att komma igång som reflektionsfrågor för de böcker som presenteras nedan.
Och beställer du fler än 20 böcker så får du paketpris i vår webbshop. Mer om det när du klickar dig vidare.
Varmt lycka till!

Fritidshemmets och skolans relationsarbete
Hur kan vi ta relationsarbetet i fritidshem och skola till nästa nivå?
I Fritidshemmets och skolans relationsarbete – grunden för lärande får du berättelser från en fritidshemslärares skolvardag samt olika verktyg och modeller för hur trygga och hållbara relationer kan utvecklas.


Möten med matematik i fritidshemmet
I den här boken får du konkreta tips och inspirerande exempel på hur du kan väva in matematik i fritidshemmets verksamhet. Boken hjälper dig att skapa meningsfulla och lekfulla matematikmöten som stärker barnens förståelse – och gör lärandet extra roligt!


Riskfylld lek och undervisning
Den här boken handlar om den riskfyllda leken och varför den är så viktig för lärandet och undervisningen. Vad är riskfylld lek och hur utvecklas och lär sig barnen genom den? Boken utforskar lek, risk och undervisning utifrån olika perspektiv. Författaren Suzanne Axelsson presenterar vad forskningen säger och hur leken ser ut i olika delar av världen.


Språkutveckling på gång! Möten som får barns språk att växa
Barnspråksforskaren Ann Nordberg ger er i den här boken enkla och tydliga arbetssätt som vi utifrån forskning vet fungerar språkutvecklande. Boken är kortfattad och lättläst så att ni alla ska kunna använda den praktiskt i varje möte med barnen. Boken hjälper er att reflektera över hur ni agerar i samspelet med barnen och hur ni kan utveckla sätten som ni redan använder för att stötta barns språkutveckling.


Barnens egna teman
När barnen själva får välja innehåll och leda varandra lyfter lärandet till en ny nivå. Det ökade självförtroende som följer kan vara avgörande för barnens hela utveckling. Arbetssättet passar enligt författaren lika bra i fritidshemmet som i förskoleklass. Det här är en konkret, lättläst och användbar bok.

Att lära av andra och lära tillsammans är både inspirerande och hållbart.
Att använda boken som bas för individuell kompetensutveckling är sedan länge både uppskattat, kostnadseffektivt och hållbart ur ett lärande- och förbättringsperspektiv. Men varför inte maximera effekten genom att läsa och reflektera tillsammans?
När vi lär, inspireras, tänker och reflekterar tillsammans - det är då vi framkallar den där extra kraften och energin i förbättringsarbetet.
För att besvara reflektionsfrågor behöver vi tänka och vi behöver tänka för att lära oss. Därför är bokcirkeln genialisk. Reflektionsfrågor finns i boken, men också att ladda ner i pdf-form.