Elevnära skolledarskap

Viviane Robinson

” … en intressant och praktisk bok som betonar betydelsen av ett ledarskap på skolor som sätter elevernas lärande och lärares undervisning i centrum.”
Ur inledningen av Ulf Blossing, docent i pedagogik vid Göteborgs universitet.

Lärarförlagets pris: 335 kr

En närvarande rektor ger resultat

Rektorer drivs av en vilja att göra skillnad för sina elever, skriver Viviane Robinson, professor i Auckland, Nya Zeeland. Det kan de också uppnå genom att alltid ha elevernas lärande och utveckling i fokus för sitt ledarskap. Att arbeta med ett elevnära skolledarskap innebär att fokusera på undervisningens kvalitet och elevernas lärande och resultat. Det kan förbättra prestationer och resultat, vilket författaren visar i den här boken, som bygger på forskning.

I Elevnära skolledarskap presenterar Viviane Robinson fem kategorier av effektivt ledarskap som påverkar lärare och elever. Hennes modell ger konkreta och praktiknära råd om hur skolledaren kan stärka lärarnas samarbete och hela tiden med eleverna i centrum.

Det handlar om tydliga mål, strategisk resursfördelning, att leda lärarnas lärande och att säkra kvaliteten på såväl undervisningen som skolmiljön.

Översättning Ylva Hedquist & Annika Claesdotter.

 

"Jag vill ha den 'till hands'. "

Den här boken kommer att finnas nära mig på jobbet. Jag vill ha den ”till hands” för den hjälper mig att fokusera på mitt egentliga uppdrag och hur jag ska kunna utföra det.

Bloggen Rektor Elsemaries funderingar

Kontaktpersoner

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Din bok har lagts till i varukorgen

Det handlar om att säkra kvaliteten på såväl undervisningen som skolmiljön.
Viviane Robinson är en internationellt ledande forskare inom skolledarskap och skolutveckling. Hon är professor vid University of Auckland, Nya Zeeland och författare till fem böcker. Hon har också medverkat i ett stort antal böcker och vetenskapliga tidskrifter.

Mer om Viviane Robinson finns att läsa där Lärarförlagets författare presenteras!

Om Elevnära skolledarskap

Titel Elevnära skolledarskap
Författare Viviane Robinson
Översättare Ylva Hedquist och Annika Claesdotter
Utgiven 2015
ISBN 9789198176254