Återbruk som kreativ kraft

Nina Odegard

Äntligen finns det en bok om att arbeta pedagogiskt med spill- och restmaterial!

Den är skriven av norska Nina Odegard, som skildrar en brokig pedagogisk resa med fokus på demokrati, hållbar utveckling, spännande möten och kreativt kaos.

Lärarförlagets pris: 278 kr

Kärlek till återbruksmaterial

Att använda återbruksmaterial i verksamheten innebär att sätta fokus på teman om hållbar utveckling och demokrati. Det väcker frågor om miljövård och relationen mellan människa och natur. Samtidigt har arbete med återbruk en pedagogisk potential som sätter igång kreativa processer hos barnen.

Med stundtals poetiskt språk och en mängd fotografier förmedlar Nina Odegard sin kärlek till återbruksmaterialen och de kreativa processer som skapas mellan barnen. Egentligen är det bara början på en brokig pedagogisk resa med fokus på demokrati, hållbar utveckling, spännande möten och kreativt kaos. 

"Återbruksmaterial - långt ifrån tidsfördrivande pyssel"

Tack för inspirerande läsning. Vilken bra bok! Den både fördjupar och problematiserar tankar kring arbetet med återbruksmaterial och lyfter det till ett pedagogiskt arbete långt ifrån tidsfördrivande pyssel.

Kerstin Nordenstam, Vaggeryd

Med en ständig hunger efter den där magin som uppstår i nuet, i möten mellan barnen och materialet, i möjligheterna i att erfara och uppleva låter Återbruk som kreativ kraft mig återupptäcka vikten av mångfald i både material och tanke. Och vilka möjligheter det kan bli!

Linda Linder, bloggen Pedagogiska kullerbyttan

Din bok har lagts till i varukorgen

Återbruk är bara början på en brokig pedagogisk resa.
Nina Odegard är författare till Återbruk som kreativ kraft. Hon har en bakgrund som förskollärare, förskolechef och forskare och är numera biträdande professor vid universitetet i Oslo.

Mer om Nina Odegard finns att läsa där Lärarförlagets författare presenteras!

Om Återbruk som kreativ kraft

Titel Återbruk som kreativ kraft
Författare Nina Odegard
Utgiven 2015
ISBN 9789198176285