Bockarna Bruse i förskolan

210 kr

Elisabeth Berggren & Sandra Söderlund, 2014

Artikelnr: 9789198176209 Kategorier: ,

Beskrivning

Sandra Söderlund & Elisabeth Berggren

Bockarna Bruse i förskolan – att arbeta med projekt, ämnesintegrering och pedagogisk dokumentation

Ett projektarbete som utgår från barnens intressen ger alla möjligheter att uppnå läroplanens mål. Särskilt när man arbetar ämnesintegrerat och med stöd i pedagogisk dokumentation. Då visar barnen själva vägen i arbetet, konstaterar Elisabeth Berggren och Sandra Söderlund.

Vi får följa hur deras projektarbete kring sagan om Bockarna Bruse utvecklades under tre år. Från det första mötet med nyanlända barn med olika hemspråk, via ett brobygge efter barnens egna ritningar, till konstruerandet av ett ekosystem. Vi får också följa barns och pedagogers lärprocesser och upptäcka hur arbetssättet genomsyrar och formar även den övriga verksamheten.

Bokens syfte är att inspirera pedagoger i förskola, förskoleklass och de första skolåren att praktiskt arbeta med målen i fokus, men med utgångspunkt i varje enskilt barns kompetenser, kunnande och förmågor.

Elisabeth Berggren och Sandra Söderlund är förskollärare på Tallåsplans förskola i Eskilstuna. 2012 fick de Ulla-Britta Bruuns stipendium för att dokumentera sitt arbete med sagan som utgångspunkt.

”Helt förundrad, tänk vad mycket man kan få in i verksamheten bara med hjälp av en saga. Allt väcker genast tankar hos mig om hur vi kan göra i vår barngrupp.”
Therese Remnerud Kennberg, förskollärare i Motala

”Det här är en bok jag väldigt gärna vill ha som inspirationsbok i de två förskolor jag är utvecklingsledare för. Den behandlar skillnaden mellan att arbeta i tema och projekt på ett tydligt sätt”.
Eva Langrath, utvecklingsledare i Täby.

Mer information

Vikt 0.42 kg
Bokbindning

Mjuka pärmar

Sidor

160

Utgivning

28 maj 2014

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Ta del av erbjudanden och nyheter i mejlen