Ledarskapet i den lärande förskolan

Anna Lund

Den här föreläsningen ingår i vår  serie Vi bjuder på kunskap LIVE.

Kostnadsfria webbinar för lärare och rektorer i alla skolformer.

 

>>Webbinariet har redan ägt rum, men du har möjlighet att se den inspelade versionen via en länk längre ner på den här sidan.

 

Så utvecklar vi ledarskapet i den lärande förskolan

Även om vi har ambitionen att utveckla en lärande organisation - där både barn och vuxna lär och utvecklas - så är det ofta en utmaning att hitta balansen. Balansen mellan medarbetare som är trygga och mår bra i sin roll och de utvecklingsmål och ambitioner vi har i vårt utvecklingsarbete. Det är inte ovanligt att vi som ledare frågar oss hur vi utvecklar samsyn kring prioriteringar och hur vi får tiden att räcka till. 

Rektorn Anna Lund, som är aktuell med boken Att leda en lärande förskola, har uppmärksammats för sitt ledarskap och nytänkande där hon arbetar systematiskt för att förankra och förtydliga sin pedagogiska vision.   

Vi har bjudit in Anna för att ställa ett par frågor om hur man utvecklar en lärande organisation och samtidigt hittar balansen mellan de delar som utgör framgångsfaktorerna.

 

Frågorna Anna besvarar under webbinaret är:

  • Vad krävs för att leda en lärande förskola?
  • Hur organiserar man för tid och förutsättningar?
  • Hur får man till reflekterande sammanhang?

 

Inspelat webbinarium med författaren till Att leda en lärande förskola

För att se den inspelade versionen av webbinaret så klicka här>>

Länk till de frågor som inte hann besvaras under webbinaret hittar du här>>

 

 

Vårt eget och vårt gemensamma lärande måste få ta plats - för lärande är utveckling.

Din bok har lagts till i varukorgen

Om föreläsaren

Anna Lund är rektor med erfarenhet av både förskola och grundskola. Hon har erfarenhet från både mindre och större arbetsplatser, nybyggda som äldre, i storstad, på mindre orter och i sociokulturellt utsatta respektive starka områden.

För sina insatser som ledare har Anna bl a nominerats till Årets rektor 2021, fått ett hedersomnämnande inom ramen för Stockholms stads kvalitetsutmärkelse 2021 och var en av finalisterna i Årets hjälte 2020.

Ur motiveringen för Årets hjälte
”Anna är en mycket uppskattad rektor. Hon är en tydlig, trygg, lyhörd, nytänkande och självreflekterande ledare som värnar om ett nära ledarskap i en stor organisation. Genom samtal och ett strukturerat systematiskt kvalitetsarbete har hon förankrat sin pedagogiska vision hos sina medarbetare, vilket skapat tydlighet i deras uppdrag.”

Anna är aktuell med både ny bok och en tredagarskurs i att leda en lärande förskola. Kursen genomförs i Lärarfortbildning ABs regi. Mer information om kursen här>>