Att lyfta lärandet i den anpassade grundskolan

Denice Sverla

Den här föreläsningen ingår i vår  serie Vi bjuder på kunskap LIVE.

Kostnadsfria webbinar för lärare och rektorer i alla skolformer.

 

>>Webbinariet har redan ägt rum, men du har möjlighet att se den inspelade versionen via en länk längre ner på den här sidan.

Webbinar för dig som arbetar i den anpassade grundskolan

Den 2 juli byter skolformen namn till anpassade grundskolan. Denice Sverla ser möjligheten att namnbytet  kan  bli en nystart och ett lyft för att ta skolformen till nya nivåer. Det handlar om att ha höga förväntningar på eleverna och om vikten av att se den kompetenta eleven. Men också om att vi skapar lärandeprocesser som ger värde och motivation för eleverna - inte bara under skoltiden utan också i framtiden.

Denice är aktuell med boken Den anpassade grundskolan - när elevsynen lyfter lärandet, som släpps i månadsskiftet jun/juli. Boken kommer att kunna förhandsbokas i samband med webbinaret.

Vi har bjudit in Denice för att ställa några frågor om hennes syn på möjligheterna att få lärandet att lyfta i den anpassade grundskolan:

 

Frågorna som Denice besvarar under webbinariet är:

  • Hur skapar vi ökad motivation för lärande i skolformen?

  • Hur kan vi arbeta för att öka elevernas självförtroende och självkänsla? 

  • Hur kan vi som skola arbeta framtidsförberedande?

 

 

Inspelat webbinar med författaren till Den anpassade grundskolan

För att se den inspelade versionen av webbinaret så klicka här>>

Länk till de frågor som inte hann besvaras under webbinaret hittar du här>>

 

 

Konferenstips

Den 18 september bjuder JL Kunskapa, i samarbete med Lärarförlaget, in till konferens i Stockholm. Bland föreläsarna hittar du Denice Sverla (Årets inspiratör 2019, Demokratipriset 2021), Maria Wiman (Årets bästa lärare 2019) och Helen Larsson (2:a pristagare i Guldäpplet 2021). Men också universitetslektorn i specialpedagogik Diana Berthén från Stockholms universitet och psykologen Leif Strandberg.

Moderator för konferensen är Suzanne Reuter.

Läs mer och anmäl dig här>>

Din bok har lagts till i varukorgen

Om föreläsaren

Denice Sverla är biträdande rektor samt legitimerad speciallärare mot intellektuell funktionsnedsättning och skolhundshundförare och arbetar på Ekebyhovs anpassade grundskola.

Denice är aktuell med boken Den anpassade grundskolan.