Lektionen är helig – när undervisningen står i centrum

John Steinberg

Vad innebär en lyckad lektion? Varför lägger skolan så mycket energi på kringaktiviteter i stället för att satsa på undervisningen?

Med enkla och jordnära uppgifter i sann ”gräv där du står”-anda ger boken uppslag till övningar och diskussioner för både den enskilda pedagogen och arbetslaget.

Denna bok trycks som print-on-demand, trycks alltså vid beställning och kan därför ha upp till 3 veckor leveranstid.

Lärarförlagets pris: 240 kr

Är undervisningen det centrala på din skola?

Handen på hjärtat. Pratar ni pedagogik i ditt arbetslag? Diskuterar ni metodik? Vet du vad kollegorna tycker är kvalitet och vad en lyckad lektion innebär? Startar lektionerna i tid? Och hur många avbrott blir det? Är undervisningen det centrala på din skola?

Huvudfrågan är: Varför lägger skolan ner så mycket energi på kringaktiviteter i stället för att satsa på undervisningen?

Med enkla och jordnära uppgifter i sann ”gräv där du står”-anda ger Lektionen är helig uppslag till övningar och diskussioner för den enskilda pedagogen och arbetslaget.

Idén till Lektionen är helig har sina rötter i John Steinbergs vilja att hjälpa skolans personal att ta tag i sin arbetssituation och därmed höja skolans resultat. Med den här boken vill han stärka pedagogernas självförtroende och återupprätta professionens status.

Kontaktpersoner

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor.

Din bok har lagts till i varukorgen

Som pedagog är du viktig och din kompetens ska användas på rätt sätt!
John Steinberg är fil dr i pedagogik och tidigare rektor. Genom åren har han skrivit ett 50-tal böcker om lärande, värderingar, skolutveckling och ledarskap.

Mer om John Steinberg finns att läsa där Lärarförlagets författare presenteras!

Om Lektionen är helig

Titel Lektionen är helig - när undervisningen står i centrum
Författare John Steinberg
Utgiven 2010
ISBN 9789188149589

Fler böcker av John Steinberg