Med luppen på verksamheten

Marie Eriksson

Genom systematiskt kvalitetsarbete kan man identifiera verksamhetens utvecklingsområden och stärka pedagogernas möjligheter att göra skillnad för barns lärande. Marie Eriksson delar här med sig av strategier och verktyg som konkret visar hur läroplanen kan omsättas i praktiken.

Lärarförlagets pris: 295 kr

Utveckla förskolans arbete systematiskt

I boken Med luppen på verksamheten delar förskolläraren Marie Eriksson med sig av strategier, verktyg och metoder som hennes arbetslag har tagit fram för att konkret kunna visa hur läroplanen omsätts i praktiken.

Syftet med det systematiska kvalitetsarbetet i Lackarebäcks förskolor i Mölndal är att inspirera och stödja ett lösningsinriktat förhållningssätt som skapar motivation och ger kraft att utföra förändringar som alla faktiskt kan lyckas med.

"Verklighetsanknutna och praktiska exempel"

Det är alla egna, verklighetsanknutna och praktiska exempel som är denna boks stora styrka. Författaren är även mycket duktig på att förmedla entusiasm och en känsla av ”det här klarar vi!”. Ingen som läser kan säga att ”det där har vi inte tid med”, eller ”det är för svårt för oss”.

De förskolor hon berättar om är helt vanliga, med alldeles vanlig personal. Med rätt verktyg, rätt processer och duktiga chefer kan alla arbeta klokt med att utveckla sig själva och den verksamhet de befinner sig i. Och det går att ha roligt under tiden.

Eva-Lotta Hultén, frilansjournalist och författare

Så bra! Praktiknära, lättläst och med många konkreta tips. Extra plus för de många frågor för reflektion/diskussion som delges. Många understrykningar och noteringar har det blivit.


Camilla Välimäki, pedagogista

Din bok har lagts till i varukorgen

Det handlar om förändringar som alla faktiskt kan lyckas med.

Marie Eriksson är verksamhetsutvecklare på skolförvaltningen i Mölndals stad med lång erfarenhet som förskollärare. Hon arbetar med skrivande på många olika sätt, bland annat som krönikör i tidningen Förskolan och som redaktör för pedagogsajten Pedagog Mölndal.

Marie är också författare till flera uppskattade böcker utgivna på Lärarförlaget: Musik i förskolan, Naturvetenskap och matematik,  Barnbokens magi, Språkets alla möjligheter och Digital kompetens i förskolan.

Om Med luppen på verksamheten

Titel Med luppen på verksamheten
Författare Marie Eriksson
Utgiven 2015
ISBN 9789198176292