Lekfull matematik

200 kr

Läs ett smakprov

Bok finns inte längre att köpa i vår webbshop

Denna bok finns inte längre att köpa i vår webbshop! Maila oss gärna på order@lararforlaget.se om du önskar köpa boken, vi har vissa titlar kvar i vårt eget lager och kan så länge lagret räcker erbjuda köp direkt. Välkommen!

Anna Kärre, 2013

Slut i lager

Innehåll

Anna Kärre

Lekfull matematik i förskolan

”Lekfull matematik i förskolan är mycket lättläst och konkret med många exempel och bilder, hela tiden knutna till läroplanen. Framför allt en mycket lustfylld, lärorik och inspirerande bok för bibliotek och förskolor.”
Tin Carleson.
 BTJ-häftet 2014:01

Matematiken finns överallt i förskolans vardag, inte bara när barnen lär sig räkna. Som pedagog behöver man bara ta på sig matematikglasögonen för att se den!

Med läroplanens mål i fokus vill Anna Kärre inspirera andra pedagoger att utveckla sitt matematikarbete. Hon beskriver hur hon och hennes kollegor har gått från skepsis till lustfyllt lärande, och hur de nu fångar upp barns matematiska funderingar mitt i vardagsrutinerna. I Lekfull matematik i förskolan går hon också igenom matematikens olika områden och ger konkreta exempel på hur barnen i hennes förskola utforskar ämnet.

Anna Kärre är förstaförskollärare och föreläsare. Hon har också deltagit i pilotprojektet Små barns matematik, arrangerat av Nationellt centrum för matematikutbildning (NCM) vid Göteborgs universitet. 2011 fick hon Ulla-Britta Bruuns stipendium för att dokumentera sitt arbete med förskolematematik i praktiken.

Innehåll

FÖRORD

PROLOG
Hur många potatisar kan en spindel skala?

DEL I: Att upptäcka matematiken
”Matematik, hm … jo, men vi dukar ju …”
Att följa och analysera barns utveckling och lärande
Barn lär av varandra
Matematiken finns överallt!

DEL II: Matematikens olika områden
Sortera och klassificera
Rumsuppfattning
Mönster
Jämföra och mäta
Taluppfattning

EPILOG
Så fick jag ”matematikglasögon”

LITTERATUR

Information

Vikt 0.32 kg
Bokbindning

Mjuka pärmar

Sidor

268

Utgivning

7 september 2013

Citat

Boken har väckt nya tankar och idéer, gett aha-upplevelser och ny kunskap. Jag tror att vi är många som är i behov av fortbild­ning kring ämnet förskolematematik för att kunna arbeta på ett meningsfullt och utvecklande sätt. Att läsa Lekfull matematik i förskolan kan vara ett första steg på vägen.


Helena Lückner, tidningen Förskolan