Helena _R_sv_www

Helena Reistad

Ny förlagschef

Den 1 oktober slutar Leif Mathiasson som förlagschef och går vidare till en tillvaro som frilansande redaktör, med början i ett längre uppdrag att skriva en bok om Lärarförbundets historia. Lärarförlaget välkomnar Helena Reistad, som även kommer att axla rollen som VD för Lärartidningar Produktion AB, där förlaget ingår.

Helena, hur ser din yrkesbakgrund ut?
– Jag är litteraturvetare och journalist och kommer närmast från Lärarförbundets tidningsavdelning. Där har jag varit chefredaktör för Pedagogiska magasinet, Alfa och Origo.

Vad förde dig till Lärarförlaget?
– Jag känner ju till förlagets verksamhet och har länge varit intresserad av den. Så när det nu blev möjligt att söka den här tjänsten behövde jag inte fundera särskilt länge!

Vad kommer du att fokusera på?
– Jag har ingen färdig programförklaring, men förlaget har ju utvecklats de senaste åren och jag ser fram emot att fortsätta det arbetet. Det är viktigt för mig att bevara kärnan i förlagets utgivning och ge ut böcker som är ”lärarnära”, ofta skrivna av dem som finns inom professionen.

Vilka är dina intresseområden?
Egentligen allt det som ligger nära lärares och förskollärares vardag, men några frågor som ligger mig varmt om hjärtat är värdegrund, likvärdighet och mångfald.

 

Namn: Helena Reistad
Familj: Sambo
Ger mig energi: Att umgås med vänner, vara i skärgården, läsa böcker och att resa – gärna lite otrampade stigar
Kuriosa: Är nästan nördigt språkintresserad och har på senare år försökt lära mig ryska