NYHET: Förändringsprocesser i förskolan

Maria Elbrand och Therés Åkerblom

"Förändringsarbete sker både i en organisation, och inom oss själva. Ständiga omorganisationer och förändrade förutsättningar medför ofta en stor trötthet hos personalen i förskolan. Vad skulle hända om vi i stället vänder på stenarna och pratar OM en organisation där förändringarna börjar i oss själva och tillsammans med varandra? Där vi ger varandra påfyllning och energi utifrån ett självledarskap och ett professionellt kollegialt lärande?"
Maria Elbrand och Therés Åkerblom


NYHET 2023 - beräknad försäljningsstart i mitten av juni.
Förhandsbokas nu!

Lärarförlagets pris: 295 kr

Det går inte att driva förändring på måfå utan kompassnål. Det krävs en samsyn, gemensamma ställningstaganden och en plan för varför, vad och hur saker ska genomföras.

När målet är att förändra och förbättra... och göra det tillsammans.

 

Att kontinuerligt utveckla både sig själv och verksamheten är en självklarhet för de flesta. Men det är en konst att göra det tillsammans så att alla känner sig delaktiga, engagerade och tar ansvar för förändringsprocessen. 

 

I boken får du följa en enskild förskolas vardagsarbete med målet att ständigt förbättra verksamheten, men du får också teoretiska grunder och praktiska övningar för ett gemensamt förändringsarbete på din egen förskola. 

 

Maria Elbrand och Theres Åkerblom ger exempel på hur du tillsammans med dina kollegor skapar förutsättningar för en lärande förskola - för barnens bästa. 

 

Din bok har lagts till i varukorgen

Tänk om vi alla skulle se förändring som en utvecklingsresa vi gör tillsammans, en levande process och en transformation av något vi redan gör.

Maria Elbrand är legitimerad förskollärare, utvecklingsledare, fil.mag i den praktiska kunskapens teori samt ateljerista. 

 

Therés Åkerblom är legitimerad förskollärare, rektor, processtödjare samt lärarfortbildare och författare. 

Om Förändringsprocesser i förskolan

Titel Förändringsprocesser i förskolan
Författare Maria Elbrand och Therés Åkerblom
Utgiven 2023
ISBN 9789188149756