Fortbildning som gör jobbet roligare!

Här hittar du facklitteratur fylld med utvecklingsinspiration för lärare, rektorer, studenter. Navigera via skolformerna ovan så hittar du hela vårt utbud av böcker.

Vi vill vara lärarnas eget förlag och ge ut de mest angelägna böckerna för just er. Det innebär till exempel att våra författare oftast är lärare, förskollärare och rektorer med egen erfarenhet från professionen. I bokform delar de generöst med sig av framgångsrika arbetssätt, tankar och reflektioner i syfte att bidra till en bättre skola och ett roligare arbetsliv. Praktiknära och förankrat i såväl forskning som styrdokument. Dessutom är alla våra böcker tryckta i Sverige och på miljövänligt papper. Det tycker vi är extra bra.

Våra böcker kan du köpa både i bokhandeln, hos internetbokhandlarna och från Läromedia. Men du kan också köpa dem direkt av oss här på sidan. Varmt välkommen till oss på Lärarförlaget!

Vänligen komplettera med följande uppgifter

Snart examensdags? Här är din bästa och roligaste guide!

Läraryrket är knäppt och oförutsägbart – och världens bästa! Det tycker Maria Wiman, som nu delar med sig av sina erfarenheter i boken Första tiden som lärare – min guide för en trygg start. Hon bjussar på såväl egna tabbar som riktiga lyckokast, handfasta lektionsplaneringar och råd om hur man skapar goda relationer till både elever och föräldrar. Marias bästa tips? Var snäll mot dig själv! Tro inte att du ska behärska allt genast. Våga ha kul på jobbet!

Månadens erbjudande!

”En kick i planeringsarbetet!” Så beskrivs boken Bokstavstema i förskoleklass av Marie Green på Valåsskolan. Den här månaden köper du den till extra bra pris – endast 225 kronor. Läs mer här!

De barn som behöver mest kärlek är de barn som ber om kärlek på svårast sätt

"Alexander Skyttes bok är oumbärlig för alla som arbetar i skolans värld. Och för alla andra som vill förstå hur det är att gå igenom skoltiden utan att bli förstådd."

Ja, den har blivit hyllad, Alexander Skyttes bok. Alexander är idag lärare i idrott och hälsa och har dessutom erfarenhet från arbete på fritidshem. Han föreläser, bloggar och debatterar. Lyssna till vårt samtal med Alex och köp boken om du vill förstå mer om hur det kan vara att leva med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vi hör ihop